Haber

Finlandiya Başbakanı Marin, ülkesinin NATO üyeliğiyle ilgili büyük bir sorun olmadığını söyledi

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, “Finlandiya’nın (NATO üyeliği konusunda) büyük bir sorunu yok, belki de İsveç’le ilgilidir” dedi. dedim.

Marin, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) kapsamında düzenlenen özel oturuma konuşmacı olarak katıldı.

DEF’e 3 yıl önce katıldığını hatırlatan Marin, son 3 yılda dünyada Rusya-Ukrayna savaşı, güç krizi gibi birçok krizin yaşandığını ve bunlarla baş etmeye çalıştıklarını dile getirdi.

“Dünya bugün üç yıl öncesine göre çok farklı bir yer.” Marin, Rusya-Ukrayna savaşının tüm dünyayı etkilediğini söyledi.

Marin, kurallı düzene meydan okunduğunu ve daha otoriter rejimlerin kendilerine daha fazla alan bulduğunu ve demokratik maliyetlerin sarsıldığını söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı giriştiği savaşı kaybetmesi gerektiğini ve Ukrayna’nın Rusya’yı topraklarından çekmesinin hem Ukrayna’nın hem de diğer ülkelerin özgürlüğü açısından değerli olduğunu anlatan Marin, “Başka ülkelere saldırmanın bir kazancı yok. Endişeleniyorum” dedi. dedi.

Marin, ülkesinin ve İsveç’in NATO’ya üyelik sürecine işaret ederek, NATO’nun kendine has kuralları olduğunu ve ülkelerin bunlara uymadıkça üye olamayacaklarını kaydetti.

Marin, “Finlandiya ve İsveç’in NATO üyelik sürecinin olabildiğince çabuk ilerlemesini umuyorum.” dedi. değerlendirmesini yaptı.

NATO’ya üye olarak kendilerine yönelik tehditlerin önüne geçmek istediklerini belirten Marin, Ukrayna’nın NATO üyesi olması halinde ülkede savaş kalmayacağına inandığını söyledi.

Önceliklerinin ülkesinin ve vatandaşlarının güvenliği olduğunu ve dalgalı bir şekilde NATO üyeliğine başvurduklarını kaydeden Marin, güvenlik dalgalanmaları nedeniyle Türkiye’nin NATO’ya üyeliğinin önünde tesadüfi bir engel olup olmadığı sorusunu yanıtladı:

“Finlandiya ile ilgili büyük bir sorun yok, İsveç ile ilgili olabilir. Bizim açımızdan İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyesi olması çok önemli çünkü aynı güvenlik ortamını paylaşıyoruz. İki ülkenin de onayını bekliyoruz. üyelik şartları bunlardan biri de parlamento şartları. macaristan başlar başlamaz onaylayacak. bir diğer ülke türkiye. nato zirvesinde atacağımız adımları tartışıp kararlaştırdık ve o adımları da attık. Türkiye’nin onayını bekliyoruz.”

Marin, NATO’ya üyelik süreçlerinin daha hızlı olması gerektiğini, iki ülkenin buna tamamen hazır olduğunu ve tüm ihtiyaçları karşıladığını sözlerine ekledi.

ispirhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu