Haber

Nihat Hatipoğlu, 6 yaşındaki bir çocuğu taciz ettiği iddiasına karşı sert ve uyarıda bulundu.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı HKG ile 6 yaşındayken evlendiği, eşi Kadir İstekli’nin cinsel istismarına göz yumduğu iddia edildi. Skandal, HKG’nin şikayetiyle ortaya çıktı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı hapis istemiyle iddianame hazırlarken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da olaya karıştığını açıkladı.

TALEP HAZIRLANDI

Baba Gümüşel ve anne FG hakkında “çocuğa art arda cinsel istismar” suçundan, imam nikahlı Kadir Willedli hakkında ise “çocuğun art arda cinsel istismarı” ve “İddianame” kabul edildi. cinsel saldırı”.

DİYANET YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

İddialara her kesimden tepki yükselirken, Diyanet İşleri Başkanlığı da yazılı açıklama yaptı. Diyanet’ten yapılan açıklamada, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bir kez daha vurgulamak isteriz ki, İslam’a göre hem bedenen hem de ruhen olgunluğa erişmeden ve reşit olmadan evlenmek mümkün değildir. Aile kurmanın anlam ve sorumluluğunun farkına varmak için çalışmalarını kararlılıkla sürdüren Başkanlığımız, bundan sonra da her alanda olduğu gibi toplumumuza evlilik ve aile konusunda da sahih dini bilgiler sunmaya devam edecektir. saygıyla.”

“AHLAKSIZLIK”

İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu da sessizliğini bozdu. Twitter hesabından açıklama yapan Hatipoğlu tepkisini “ahlaksızlık” sözleriyle dile getirdi. Hatipoğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Çocuk istismarını, kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmesini, kadına şiddeti dinden kaynaklıymış gibi göstermek ne kadar ahlaksızlıksa, bu fiillerin işlenmesi de ahlaksızlıktır. ki din hiçbir yanlışı onaylamaz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu